Restauracja i Bar

Restauracja w Hotelu Sonrisa zlokalizowana jest w budynku głównym , bezpośrednio przy plaży, dzięki czemu posiłki będzie umilać Państwu przepiękny widok i szum Oceanu Indyjskiego. Na Państwa życzenie , z przyjemnością podamy każdy posiłek na plaży. Kolacja pod rozgwieżdżonym niebem przy subtelnym świetle lamp naftowych jest przeżyciem, które na długo pozostanie w pamięci.

Naszą specjalnością są potrawy z ryb i owoców morza. Ryba z pieca zawijana w liscie bananowca podawana z ryżem o smaku kokosowym nie ma sobie równej. Ukoronowaniem każdego posiłku musi być słodki deser – nasze domowe lody czekoladowe wspomina się z ogromną przyjemnością. Kucharze przygotowują dla Państwa dania z najświeższych, lokalnych produktów, które dostosowane są do europejskich gustów i smaków. Oferujemy także dania typowo lokalne, zarówno afrykańskie jak i takie w których przeważają smaki kuchni indyjskiej. Na specjalne życzenie przygotowujemy na plaży posiłek zwany koroga. Stwarza to okazję do miłego spędzenia czasu, przy wspólnym gotowaniu w wielkim garnku zwanym sufrija, na weglowym piecyku zwanym jiko .

Restauracja czynna jest od godziny 7.30 rano „do ostatniego gościa”. Godziny serwowania śniadań dla Państwa wygody nie zostały w żaden sposób ograniczone. Zapraszamy o dowolnej porze, gdy uznacie Państwo, że nadeszła właściwa pora. Jak mówi afrykańskie przysłowie „Przy stworzeniu Bóg dał Europejczykom zegar, a Afrykańczykom – czas” - może warto na wakacjach wczuć się w lokalny koloryt?

Z reguły nie serwujemy posiłków w formie bufetu. Dla gości wybierających opcję zakwaterowania z wyżywieniem, przygotowujemy wybrane przez nas trzydaniowe menu serwowane do stołu, uzgadniając wcześniej specyficzne wymogi dietetyczne. Dla gości, którzy nie zamówili wyżywienia w ramach pakietu zakwaterowania , oferujemy możliwość zamawiania posiłków bezpośrednio z karty. W przypadku wyjazdu na safari lub inną wycieczkę istnieje możliwość zamówienia śniadania o wcześniejszej porze lub przygotowania suchego prowiantu. Prosimy jedynie poinformować nas o tym z jednodniowym wyprzedzeniem.

Do Państwa dyspozycji poza restauracją oddajemy także bar serwujący lokalne i międzynarodowe specjały takie jak likier amarula produkowany z owoców uwielbianych przez słonie, wprawiających te duże zwierzęta w lekki stan upojenia. Innym afrykańskim koktajlem godnym polecenia jest dawa przygotowywana na bazie wódki, limonek, brązowego cukru i miodu, lub daiquiri ze świeżymi owocami mango lub ananasa. Naszą specjalnością są także koktajle przygotowywane na bazie soku ze świeżego ananasa i śmietanki kokosowej.

tensunitdepot.com